Pri Radio Qe Ju Ndjek Pas Kudo Qe Shkoni
<Promovo Biznesin tuaj> keni deshirë që biznesi juaj të ecë më mir dhe të ka më shumë sukses, atëher na kontaktoni në Whatsup: +383 45 847 788 . Me një ekipë profesionale dhe nga audienca e ndegjueshmërisë, ne ju ofrojm një shërbim profesional. na kontaktoni në Whatsup: +383 45 847 788 .

Aktuale

‘Po dështojmë përsëri’: zyrtari i OKB-së jep dorëheqjen në shenjë proteste

todayNovember 2, 2023 2

Background
share close

Drejtori i zyrës së Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Nju Jork po jep dorëheqjen nga posti i tij në shenjë proteste ndaj dështimit të organizatës për të ndaluar gjenocidin e civilëve palestinezë në Gaza.

Craig Mokhiber ka dhënë dorëheqjen nga posti i tij si Drejtor i Zyrës së Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Nju Jork. Sipas tij, organizata në të cilën ai ka punuar për më shumë se 30 vjet po dështon në përgjegjësinë e saj për të zgjidhur konfliktin izraelito-palestinez. Kjo del nga letra e tij drejtuar Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut Volker Türk.

“Edhe një herë ne shohim një gjenocid që shpaloset para syve tanë dhe organizata të cilës i shërbejmë duket e pafuqishme për ta ndalur atë”, shkruante ai në letrën e tij të dorëheqjes drejtuar Turk. Letra mban datën 28 ​​tetor. “Si dikush që ka punuar për të drejtat e njeriut në Palestinë që nga vitet 1980, ka jetuar në Gaza si këshilltar i OKB-së për të drejtat e njeriut në vitet 1990 dhe ka kryer disa misione për të drejtat e njeriut në vend para dhe që nga ajo kohë, kjo është thellësisht personale për mua.”

Ai kritikoi gjithashtu përgjigjen e Kombeve të Bashkuara ndaj gjenocideve të mëparshme kundër Tutsi-ve në Ruandë, muslimanëve në Bosnje, Yazidëve në Kurdistanin e Irakut dhe Rohingya-ve në Mianmar. Mokhiber shkroi:

“Zoti Komisioner i Lartë, po dështojmë sërish”.

Vrasja masive aktuale e popullit palestinez, “e bazuar në një ideologji koloni-koloniale etno-nacionaliste”, së bashku me deklaratat e qëllimit të qeverisë izraelite, “nuk lë vend për dyshim apo diskutim”. Në Rripin e Gazës, “shtëpitë e civilëve, shkollat, kishat, xhamitë dhe objektet mjekësore po vandalizohen dhe mijëra civilë po masakrohen”.

“Në dekadat e fundit, pjesë të rëndësishme të OKB-së kanë kapitulluar para fuqisë së SHBA-së dhe frikës së lobit izraelit, kanë braktisur këto parime dhe janë tërhequr nga vetë e drejta ndërkombëtare. Ne kemi humbur shumë si rezultat i kësaj detyre, jo më pak. besueshmërinë tonë globale”.

Përveç kësaj, Mokhiber akuzoi mediat perëndimore për shkelje të normave të të drejtave të njeriut duke shtypur zërat e mbrojtësve të të drejtave të njeriut dhe duke përforcuar propagandën pro-izraelite.

Avokati bëri thirrje për “një armëpushim të menjëhershëm dhe një fund të rrethimit afatgjatë të Rripit të Gazës”, si dhe ndihmë masive humanitare dhe rindërtim në Palestinë. Mokhiber përmendi dhjetë pika si qëllime afatgjata, duke përfshirë çarmatimin, ndërmjetësimin, kompensimin dhe “krijimin e një shteti të vetëm, demokratik, laik në të gjithë Palestinën historike” me të drejta të barabarta për të krishterët, muslimanët dhe hebrenjtë.

Në të njëjtën kohë, avokati theksoi se ai “gjen shpresë në ato pjesë të OKB-së që, pavarësisht presionit të madh, kanë refuzuar të kompromentojnë parimet e organizatës për të drejtat e njeriut”. Ai vlerësoi ata ekspertë dhe staf që “vazhduan të avokojnë për të drejtat e njeriut të popullit palestinez”.

Mokhiber nuk e përmendi sulmin e Hamasit ndaj Izraelit më 7 tetor, në të cilin u vranë më shumë se 1400 njerëz, në deklaratën e tij të dorëheqjes.

Written by: admin

Rate it

Similar posts

Aktuale

Udhëheqësit botërorë që po marrin pjesë në Forumin Ekonomik Botëror (WEF) në Davos do të diskutojnë rreth një pandemi të mundshme që mund të shkaktojë 20 herë më shumë

Sëmundja X nuk ekziston, por termi përdoret për të planifikuar një epidemi ndërkombëtare hipotetike të ardhshme të shkaktuar nga një patogjen që ende nuk dihet se shkakton sëmundje te njerëzit, siç përcaktohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). OBSH-ja paralajmëron se sëmundja e panjohur X mund të shkaktojë 20 herë […]

todayJanuary 17, 2024 20

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%