Pri Radio I Radio Qe Ju Ndjek Pas Kudo Qe Shkoni
Pri Radio PROMOVIM keni deshirë që biznesi juaj të ecë më mir dhe të ka më shumë sukses, atëher na kontaktoni në Whatsup: +383 45 847 788 ose në +43 677 644 98 591. Me një ekipë profesionale dhe nga audienca e ndegjueshmërisë, ne ju ofrojm një shërbim profesional. na kontaktoni në Whatsup: +383 45 847 788 ose +43 677 644 98 591

Aktuale

Sindikata i kërkon Kuvendit ta shqyrtojë seriozisht rritjen e buxhetit të RTK-së

todayNovember 9, 2023 1

Background
share close

Sindikata e Punëtorëve e RTK-së ka kërkuar nga Kuvendi i Kosovës që këtë vit ta shqyrtojë seriozisht rritjen e buxhetit të RTK-së, “përndryshe me këtë buxhet do të rrënohet përfundimisht”.

 

Sipas komunikatës për media, RTK aktualisht gjendet në fazën më të rëndë financiare që prej themelimit të saj.

“Në RTK nuk ka kushte të punës, ose thënë më mirë janë kushte emergjente të funksionimit. Tash e 23 vjet jemi duke vepruar në objekte të huaja, të cilat janë të stërvjetruara dhe aspak nuk i plotësojnë kushtet për të punuar”.

Nga sindikata mes tjerash kanë thënë se është i pamundur investimi në program dhe përmirësimi i përmbajtjes programore në fazën të cilën ka hyrë RTK-ja.

“Kjo kërkesë që po e bëjmë ne, është evidentuar edhe në raportin e progresit, ku jemi transmetuesi i vetëm në rajon me buxhetin më të vogël, rreth 8 milionë euro. Kërkojmë gjithashtu që të hiqet raportimi tremujor në Kuvend dhe të vendoset të raportohet për gjendjen e RTK-së një herë në vit”.

Sindikata ka thënë se ditëve në vazhdim do t’i konkretizojë veprimet për rritjen e buxhetit, “sepse sipas ligjit aktual të RTK-së, nuk është duke u ndarë buxhet aq sa i takon RTK-së”.

“Sindikata për këtë çështje nuk do t`i përjashtojë protestat deri në arritjen e qëllimit për rritje të buxhetit, që edhe ligjërisht i takon RTK-së”, bëhet e ditur në fund.

Written by: admin

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%